Binnen Janssen de Jong Bouw staan we als geen ander bouwbedrijf voor het creëren van woongeluk door middel van ons credo ‘Let’s Build Happiness’. Happiness of geluk gaat voor ons verder dan tevredenheid. Het verhogen van medewerkersgeluk & gezondheid heeft onze continue aandacht en focus. We zijn trots op onze vakkundige mensen en bieden ze de ruimte om zich verder te ontwikkelen en door te groeien. Eén van deze medewerkers is Duncan van ‘t Hof, werkvoorbereider bij Janssen de Jong Bouw Zuid. Lees hier hoe hij zijn werk bij onze organisatie ervaart.

Hoi Duncan, leuk dat we je wat vragen mogen stellen. Voor je vertelt over je wat je nu doet, zijn we nieuwsgierig naar wat je vroeger graag wilde worden.
“Ik heb altijd gezegd dat ik architect wilde worden. De bouw is me met de paplepel ingegoten, vanaf m’n 16e ging ik op zaterdag mee ‘op sjouw’ met m’n vader die klusjesman was. Ik ben Technische Bouwkunde gaan studeren bij Avans in Tilburg. Maar na de eerste architectuurvakken was ik eigenlijk snel genezen. Ik kwam erachter dat de technische kant van de bouw me veel meer aanspreekt dan het kunstachtig en creatief naar gebouwen kijken.”

Toen je begon bij Janssen de Jong Bouw, wat was je eerste opdracht?
“Koffie halen voor de afdeling (lacht). Ik kwam van een modulaire bouwer dus moest nog wat kneepjes van het vak leren. De eerste maanden ging ik als hulpwerkvoorbereider aan de slag. Een snelle leerschool. Nu ben ik als werkvoorbereider betrokken bij het project 34 woningen in De Afhang in Horst. Daar zijn we de eerste woningen aan het afbouwen en bij de laatste begonnen met metselen.

Sinds 1 januari ben ik ook BIM aanjager. Als BIM aanjager probeer ik het niveau van BIM binnen Janssen de Jong Bouw naar een hoger niveau te krijgen. Bijvoorbeeld door nieuwe werknemers training te geven en door zowel intern als met externe partijen op zoek te gaan hoe we slimmer en sneller met BIM kunnen werken.”

Wat spreekt je het meest aan in je werk nu?
“De diversiteit. Ik vind het prettig om niet alsmaar hetzelfde te hoeven doen en dat ik daarbij verschillende ballen in de lucht moet houden. Maar ook het werken met de collega’s. Mijn vorige werkgever was een kleine organisatie en bij Janssen de Jong merk je echt de Brabantse gezelligheid. Het is een platte organisatie waar je heel makkelijk met iedereen een praatje maakt.”

De kernwaarden van Janssen de Jong Bouw zijn ‘Lef, Transparant, Samen, Oplossingsgericht en Trots’. Welke past het beste bij jou?
“Ik denk dat m’n vorige antwoord het al een beetje weggeeft, niet? Dat is absoluut ‘Samen’. Eigenlijk passen ze allemaal wel maar ik vind het echt heel leuk om deel uit te maken van een team en samen de klus te klaren.”

Tot slot, als je met een dag met een collega van werk zou mogen ruilen, wie zou je kiezen?
“Ik heb natuurlijk zelf de leukste functie. Maar als ik echt zou moeten ruilen, dan is dat met André Coumans, de uitvoerder van het project Horst. En dan het liefst op een mooie lentedag met veel zon (lacht). Ik vind de bouw echt geweldig. Ik ga er zelfs een dag in de week naartoe om in de keet te werken. Het is niet meteen de plek waar ik het beste ongestoord kan werken want er loopt altijd wel iemand binnen maar je ziet en hoort zó veel op zo’n dag. En die kennis kan ik mooi weer gebruiken bij een volgend project.”

Wil je ook graag bij ons komen werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven van Janssen de Jong Groep vind je hier.