Op de eerste dag van de vastgoedbeurs PROVADA in RAI Amsterdam hebben ketenpartner Geelen Beton en zusterbedrijf New Horizon een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee Geelen Beton toetreedt tot de Circle of Concrete. In de samenwerking tussen Geelen Beton en New Horizon worden secundaire grondstoffen van New Horizon, zoals zand en grind uit oud beton, toegepast in de productie van de prefab betonelementen van Geelen Beton.

Janssen de Jong Bouw heeft als opdrachtgever besloten om bij alle ModuFair projecten de circulaire betonelementen van Geelen Beton toe te passen. Hiermee zetten we samen een mooie stap in de doorontwikkeling van ModuFair, ons modulaire woningbouwconcept waarmee we snel, betaalbaar én circulair bouwen. “Beton is het meest vervuilende onderdeel van een woning. Uit onze proeven blijkt dat het hergebruik van beton prima werkt. Daarom hebben we besloten dat alle casco’s van ModuFair voortaan van circulair beton worden gemaakt,” aldus Louis Camps, algemeen directeur Wonen bij JAJO.

Geelen Beton berekent, tekent en produceert duurzame en kwalitatief hoogwaardige betonelementen voor de Nederlandse woning-, utiliteitsbouw alsook weg- en waterbouw.

New Horizon Material Balance heeft als doel om circulaire bouwmaterialen aan de markt te leveren die een bijdrage leveren aan een nieuw circulair en economisch model. New Horizon ontwikkelt en produceert daartoe bouwmaterialen uit Urban Mining.

We zijn trots op deze duurzame samenwerking!