header

Circulair denken & doen

De bouwsector is verantwoordelijk voor 40% van het afval in Nederland en 35% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de bebouwde omgeving. Om daarin verandering te brengen, staat bij de JAJO-bedrijven het thema circulariteit hoog op de agenda. Als dochteronderneming van JAJO willen we voor beweging in de markt zorgen en een versnelling in de transitie naar een circulaire bouweconomie bewerkstelligen.

Circulaire doelstelling
Janssen de Jong Bouw heeft als doel gesteld dat alle projecten in 2025 voor minimaal 50% circulair zijn. Dit doen we o.a. door gebruik van biobased materialen (houtbouw), hergebruik van bestaande materialen en met onze modulaire projecten die remontabel en losmaakbaar zijn. Deze ambitie is vastgelegd in ons strategisch plan. En heeft inmiddels geresulteerd in een Circular Award voor ons losmaakbare ModuFair circulair appartementencomplex. 

 Circulariteit heeft als doel impact maken, zodat we maatschappelijke relevantie toevoegen en de wereld van morgen er ook nog is.

In deze video: onze circulaire ambities & aanpak en de toepassing in onze vestiging in Arnhem.

Circulariteit in onze projecten én kantoren
Om de hergebruikwaarde van ‘oude’ materialen tastbaar te maken, is dit als belangrijkste uitgangspunt gekozen voor het interieur van de nieuwe vestiging in Arnhem. Materialen met een verhaal zijn de rode draad en zorgen ervoor dat er bij klanten én bij onze collega’s aan bewustwording wordt gewerkt. Het resultaat: een inspirerende en circulaire werkomgeving. 

Vestiging Arnhem
Hal2 – Interieurontwerp | Realisatie heeft het creatieve en duurzame ontwerp en de realisatie van de vestiging Arnhem verzorgd. De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp was: duurzaamheid, hergebruik en circulariteit. Al deze punten zijn duidelijk terug te zien in het interieur!

Materialen met een verhaal
Voor het interieur is gekozen voor materialen die duurzaam of circulair zijn of die toekomstwaarde hebben. Zoals restanten schapenwol voor de wandbekleding, een tapijt van gerecyclede visnetten, plastic flessen of gerecycled materiaal van teruggewonnen tapijtvezels.

De eyecatcher in het interieur is een huis van vuren balken, geleverd door zusterbedrijf Koninklijke Woudenberg BV. Dit is gemaakt van materiaal dat eerder toegepast is in Theater Carré in Amsterdam. Ook de kunststof looproosters die eerder gebruikt zijn bij de renovatie van Paleis het Loo hebben een nieuwe bestemming gekregen. Zij vormen samen met hergebruikte bouwstempels een modulaire presentatiewand. Op deze wand wordt het verhaal achter dit circulaire interieur verteld.

Het kantoor heeft daarnaast ook nog een heel persoonlijk tintje gekregen, door oude werkkleding van ons personeel te gebruiken in de stoffering van een bank! Kuipstoelen van koffiedik, gerestaureerde lampen, modulaire kasten, refurbished bureaus en bureaustoelen maken het geheel compleet.

De Arnhemse vestiging van Janssen de Jong Bouw bevindt zich aan de Meester B.M. Teldersstraat 7, 6842 CT Arnhem. Komt u binnenkort een kijkje nemen?