Op vrijdag 17 mei legden we de werkzaamheden op de bouwplaats van het project Tonkensstraat in Groningen even stil voor een bijzondere gebeurtenis. Samen met auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Alice Hoogstad mocht projectleider Robert Wegdam de eerste exemplaren van het prentenboek ‘Kom uit die kraan!’ overhandigen aan de kleuters van OBS De Driespan.

In dit boek sluipt een jongen genaamd Bart stiekem een bouwterrein op en bestuurt de wals, de cementwagen én de hijskraan! Voor de kleuters was het dan ook best spannend toen ze zagen dat de kraan in beweging kwam. Gelukkig zaten er alleen maar boeken in het bakje en kwam ‘Bart’ samen met de uitvoerder snel tevoorschijn. Voorzien van een boek en een échte eigen bouwhelm vertrokken ze vervolgens naar het naastgelegen kantoor van uitgeverij Noordhoff waar Tjibbe Veldkamp ze het verhaal heeft voorgelezen.

Hiermee is het startsein gegeven voor de jaarlijkse leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Samen met uitgeverij Noordhoff steunen wij deze actie die ervoor zorgt dat boeken bereikbaar worden voor kinderen en gezinnen voor wie een eigen boek niet vanzelfsprekend zijn.

Fotocredits: Marjolein Jense

Robert Wegdam: “Vanuit onze missie ‘Let’s build happiness’ zetten wij ons normaal gesproken in voor het creëren van woongeluk en werkgeluk. Vandaag voegen we hier even leesgeluk aan toe. Met veel plezier steunen we de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ en overhandigen we op onze bouwplaats de eerste exemplaren van ‘Kom uit die kraan!’ aan de kleuters van OBS De Driespan.”

Over ‘Geef een prentenboek cadeau’

Voorlezen is van het grootste belang voor de woordenschat van jonge kinderen. Kinderen die vaak worden voorgelezen, gaan later zelf meer en beter lezen. Helaas groeien veel kinderen op zonder eigen boeken. Stichting Geef mij maar een boek wil er met de actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ voor zorgen dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen opgroeien met een eigen boekenplank. Daarom brengen we jaarlijks twee titels uit voor een kleine prijs en roepen we iedereen op om deze boeken cadeau te geven en voor te lezen!

Dus ‘Kom uit die kraan!’ en sluit je bij ons aan! Klik hier voor meer informatie over deze actie.