Op een postzegellocatie in het centrum van Leusden bouwen Hoofd Uitvoerder Ben Massink en zijn team appartementencomplex De Hofstede. Op deze plek, waar vroeger de Hofsteden stonden, verrijst een appartementencomplex bestaande uit 17 riante herenkamers. Dat de geschiedenis van de locatie ver terug gaat bleek al bij het boren van de 19 meter diepe palen. Tot ieders verbazing kwamen er oesterschelpen tevoorschijn, een bijzonderheid in het midden van Nederland. Ben zocht deze vondst letterlijk tot op de bodem uit en ontdekte dat er zo’n 15.000 jaar geleden, tijdens het Pleistoceen, een zee lag op de plek van Leusden.

Het project kent vele uitdagingen en zit constructief bijzonder in elkaar. Hetgeen op tekening bedacht is blijkt in de uitvoering veel weerbarstiger te zijn. Daarnaast is er sprake van een unieke gevelafwerking, bestaande uit natuurstenen leien en steen strips.

Ervaren  Hoofd Uitvoerder Ben (64) zag het, zo vlak voor zijn pensioen, echter wel zitten om elke dag vanuit zijn woning in het Gelderse Brummen naar Leusden te rijden om deze uitdaging op te pakken.
Ben is een Hoofd Uitvoerder pus sang. Zijn loopbaan kenmerkt zich door vele projecten waar hij vol trots over vertelt, met als ultiem voorbeeld de realisatie van het 10 voetbalvelden metende pand van de Intratuin in Duiven. Een pand gedragen door 3100 heipalen waar zijn ochtendrondje over de bouw hem wel de halve ochtend kostte. Maar zo ziet Ben zijn bouwen het liefst, zo groot mogelijk!

Dat is in Leusden niet het geval, de bouwlocatie is erg klein en midden in het centrum. Dit vraagt om een nauwkeurige planning en “just in time” leveringen. Vrachtwagens en draaicirkels, het past allemaal net op 10 cm nauwkeurig. Ook met de omwonenden is het contact goed, en dat moet ook wel nu ze met hun neus op de bouwwerkzaamheden zitten… Een dagelijkse puzzel naar het zoeken van oplossingen. Hier houdt Ben zich echter liever mee bezig dan al achter de welbekende geraniums te gaan zitten. Ook al brengt hij graag en veel tijd door met zijn vrouw Diny, kinderen en 4 kleinkinderen het bouwen zit hem in het bloed en kan hij nog niet laten.

Het meest geniet Ben ervan om overal in Nederland aan het werk te zijn, veel van Nederland te zien en een diversiteit aan mensen te ontmoeten. Ook de verschillende projecten uit zijn carrière tekenen zijn veelzijdigheid. Zo zijn er onder zijn uitvoering naast diverse appartementen en woningen een crematorium, een zwembad, scholen en zelfs een kerk gebouwd. Hoe meer uitdagingen hoe liever het Ben is! Alleen die reistijd…. Daar heeft Ben een broertje dood aan, al die files vind hij zonde van de tijd.

Bij het Zonnehuis in Doorn heeft Ben enige tijd de rol van projectleider op zich genomen, een rol waar hij veel van geleerd heeft en welke hem een andere kijk op projecten heeft gegeven. De projectleider werkt veel meer sturend en beleidsmatig en Ben genoot ervan om dit werk te mogen doen; het handelen en het inkopen ging hem goed af en ook met de financiële cijfers wist hij wel raad. De projectleiders hebben Ben dan ook graag in hun team en Ben ondersteunt ze graag, zeker nu hij beter begrijpt hoe zij in hun functie acteren.

Dat geldt ook voor alle andere collega’s de samenwerking is goed. Ben maakt duidelijke afspraken met zijn team op de bouw en dit werkt goed; korte lijnen en duidelijke communicatie.
We vertrekken uit Leusden en laten Ben met een goed gevoel achter… daar bij de Hofstede zit het wel goed!