Afgelopen week kon de vlag uit in Heeze. Want na enige vertraging door een bezwaar op de omgevingsvergunning is de bouw van de laatste 40 woningen van plan Schaversvelden nu echt gestart. Alle kopers en betrokkenen waren op de bouwplaats uitgenodigd om dit feestelijke moment te vieren.

Namens Janssen de Jong Projectontwikkeling heette regiomanager Rob Crul alle genodigden welkom en gaf Robbert van Tilborg een korte terugblik. Hij bedankte daarbij in het bijzonder de kopers voor hun positieve houding en geduld. Nadat vervolgens Marcel Ruijsch van Janssen de Jong Bouw het bouwteam had voorgesteld en het bouwproces had toegelicht, was het tijd voor de toekomstige bewoners om in actie te komen. Voor hen stond een tijdcapsule klaar die ze, voorzien van een persoonlijk item, onder hun aanstaande woning mochten begraven. Hiermee was het symbolische startsein voor de bouw gegeven waarna iedereen onder het genot van een hapje en een drankje kon kennismaken of bijkletsen.

Bouwplanning
De 40 woningen vormen het sluitstuk van het plan Schaversvelden in het westelijke woongebied van De Bulders Heeze. De verwachting is dat de eerste woning in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd wordt. Op dit moment wordt tot de bouwvak hard gewerkt aan het storten van funderingen. Na de bouwvak worden de betoncasco’s geplaatst en daarmee de contouren van de woningen echt zichtbaar. Hierna volgt het metselwerk, het plaatsen van de daken, de garages, infrawerkzaamheden, afbouw in de woning en oplevering. Alle woningen worden gasloos uitgevoerd en voorzien van een warmtepomp. Dit betekent dat de woningen volledig elektrisch verwarmd worden. De toekomstige bewoners worden tussentijds door Janssen de Jong Bouw via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over de stand van de bouw.

Schaversvelden
Schaversvelden is een groene woonbuurt met de dagelijkse voorzieningen om de hoek. Kenmerkend zijn de relatief ruime kavels en het brede palet aan woningen, van starterswoningen tot aan vrijstaande woningen. Ook deze laatste fase heeft weer een diversiteit aan woningen te bieden. Zo komen er hoek- en tussenwoningen in zowel de koop- als in de huursector. Verder worden er nog vijf riante vrijstaande en twee prachtige twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Doordat de woningtypen afwisselend geplaatst zijn, ontstaat een fantastisch gemengd en ruimtelijk beeld.