Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, is officieel begonnen met de bouw van 155 woningen in de blokken Alver en Crevas. Tijdens de start bouw zette de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst samen met Janssen de Jong Bouw het bouwproces in gang door het leggen van de eerste vloerplaat. De toekomstige bewoners waren aanwezig om dit heuglijke moment te vieren.

Het plangebied omvat in totaal zes hectare en biedt ruimte aan 11.900 m² aan centrumfuncties en 500 woningen. Vandaag is de start gemaakt met de deelplannen Alver en Crevas. Hiermee zijn alle drie de deelplannen aan de Graaf Alardsingel in uitvoering, in totaal 155 woningen, in diverse types en prijsklassen: van sociale huur, huur en koop. Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: “Voor ons is dit een bijzonder project omdat we hier qua vakmanschap echt kunnen uitblinken.” Thijs Huis in het Veld, Projectdirecteur Hart van de Waalsprong, vertelt zichtbaar trots: “We maken hier een mooie start van een zeer duurzame en gezonde stadswijk.”

Duurzaam delen
De ambitie is om van Hart van de Waalsprong het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland te maken door in te zetten op zonnepanelen en zonnepergola’s, innovatieve wadi’s, openbare tuinen, groene daken en waterpartijen. “Ook zetten we samen met de toekomstige bewoners een stap op het gebied van duurzamere mobiliteit, door de inzet van elektrische deelauto’s,” voegt René Steman, Projectdirecteur Hart van de Waalsprong, toe.

Inspiratie voor de toekomst
Tijdens de start bouw is een tijdscapsule gevuld met verhalen en foto’s van de toekomstige bewoners. De capsule is uiteindelijk begraven in hun wijk. De oplevering van de woningen is gepland in het vierde kwartaal van 2022.

Hart van de Waalsprong – Nijmegen
Hart van de Waalsprong is het nieuwe, energieneutrale woon- en winkelcentrum in Nijmegen. Deze gebiedsontwikkeling omvat 11.900 m² aan centrumfuncties en 500 woningen, verdeeld over zeven blokken. In opdracht van Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong realiseert Janssen de Jong Bouw hier 155 woningen in de gebouwen Alver (A), Bliek (B) en Crevas (C) en het parkeerhuis. De bouw van het parkeerhuis is in handen van zusterbedrijf Hercuton. 
Voor meer informatie over Hart van de Waalsprong, klik hier.