Deze week is de start bouw van de eerste 75 huur- en koopwoningen in Nieuwe Morgen – het laatste deelplan van de duurzame wijk Geerpark in Vlijmen – gevierd. Nadat Janssen de Jong Bouw eind 2022 gestart was met de eerste werkzaamheden, zijn alle kopers en betrokkenen door initiatiefnemer Geerpark BV uitgenodigd om dit feestelijke moment op de bouwplaats te vieren. Voor de kopers was het niet alleen een mooie gelegenheid om een kijkje op de bouwplaats te nemen en kennis te maken met het bouwteam, er werd ook al volop kennisgemaakt met de toekomstige buren.

Bouwen-bouwen-bouwen
Wethouder Johan Meesters was aanwezig bij de feestelijkheden en gaf aan blij te zijn met de uitbreiding, die past in de bouwen-bouwen-bouwen-koers van de gemeente Heusden. “Wij zetten als college vol in op het mogelijk maken van woningbouw voor onze inwoners. Er is vooral vraag naar starters-, senioren- en goedkopere woningen. De bouw in Nieuwe Morgen draagt hier deels direct aan bij en zorgt in totaal voor een betere doorstroming op de huizenmarkt. Deze 75 woningen zijn dan ook zeer welkom en ik kijk met de bouwers en toekomstige eigenaren uit naar het moment waarop de sleutels kunnen worden overhandigd.”

Populariteit
Met een vooruitziende blik koos Heusden bij de start al voor voornamelijk nul-op-de-meterwoningen. Met de stijgende energieprijzen van vandaag de dag blijkt dat een schot in de roos. Joost Engelkes van Geerpark BV vult aan: “De huidige bewoners profiteren van geen of zeer lage energielasten. Ook uit de reacties van de aanwezige kopers bleek woensdag dat de vergaande energiezuinigheid bijdraagt aan de enorme populariteit van de woonwijk. Daarnaast spreken ook de aandacht voor biodiversiteit, avontuurlijk spelen, groene inrichting, participatiemogelijkheden en sociale activiteiten enorm aan”.

Nieuwe Morgen
Nieuwe Morgen is een project van Geerpark BV, een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling, en bevindt zich ten noorden van het park van de wijk Geerpark in Vlijmen. In Nieuwe Morgen komen in totaal 147 woningen: 24 zelfbouwkavels, 80 koopwoningen en 43 sociale huurwoningen voor Woonveste. De 75 woningen van de eerste fase omvatten 38 koopwoningen verdeeld over vijf verschillende woningtypen en 37 huurwoningen voor Woonveste. Alle woningen zijn verkocht. De bouw is in handen van Janssen de Jong Bouw en wordt in één bouwstroom gerealiseerd. De verwachting is dat de eerste woningen in het laatste kwartaal van 2023 worden opgeleverd.
Geerpark Vlijmen
In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen kunnen zich er volop uitleven: beestjes zoeken in het groen, struinen langs de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Duurzaamheid zit er echt in het DNA. Dat zie je overal terug; in de biodiversiteit, de picknickbanken én de wijk is 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Met voorzieningen dichtbij in Vlijmen en om de hoek in Den Bosch. In Geerpark voel je je helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel.