Omstreeks december van dit jaar zal Janssen de Jong Bouw beginnen met de bouw van 95 appartementen en 5 stadswoningen in Venlo. Een bijzonder project op een bijzondere locatie. De nieuwe woningen worden namelijk tegen het stadskantoor aangebouwd. Het plan wordt een circulaire evenknie van dit Cradle to Cradle overheidsgebouw, maar dan op het niveau van wonen: comfortabel, gezond, ambitieus en van een aparte klasse.

Janssen de Jong Bouw zal het project in bouwteamverband gaan realiseren in samenwerking met Camelot Vastgoed Nederland, Janssen de Jong Projectontwikkeling, Kraaijvanger Architects en K+ Adviesgroep. Zowel het stadskantoor als het nieuwbouwplan zijn ontworpen door Kraaijvanger Architects.

Om de nieuwbouw naadloos aan te laten sluiten op het bestaande stadskantoor wordt met hetzelfde materialenpalet gewerkt, bestaande uit hout, groene gevels, aluminium en beton (deels gerecycled). De hoge duurzaamheidsambities zijn tevens zichtbaar in PV panelen in de gevels, hergebruik van de houten Accoya delen van de wachtende gevel van het stadskantoor, groene gevels en buitenruimten en diversiteit door gemeenschappelijke functies.

95 appartementen en 5 stadswoningen

Het woonprogramma bestaat onder meer uit 95 appartementen, onderverdeeld in 80 tweekamerappartementen en 15 studio’s. Hiermee wordt ingespeeld op de steeds groter wordende doelgroep één- en tweepersoonshuishoudens in Venlo. 25 van deze appartementen zijn bestemd voor spoedzoekers, die de appartementen voor maximaal twee jaar kunnen huren. Het unieke van de appartementen is dat deze allemaal compleet gemeubileerd en gestoffeerd door Camelot Vastgoed Nederland worden verhuurd. De servicefuncties behorende bij de appartementen bestaan uit een inpandige gemeenschappelijke fietsenstalling, een complexbeheerder, een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een fraaie binnentuin.

Naast genoemde appartementen bestaat het woonprogramma uit vijf stadswoningen die gerealiseerd worden op de bestaande parkeerkelder bij het stadskantoor.

Start bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden vangen omstreeks december 2020 aan. Janssen de Jong Bouw verwacht het project binnen 8 tot 10 maanden te realiseren. Het past perfect binnen het beleid van Janssen de Jong om duurzame en bijzondere gebouwen in Nederland te realiseren.