In opdracht van Mooiland bouwen we 36 huurappartementen op het Bakelgeertterrein in Boxmeer. Donderdag 21 september werd de officiële start bouw gevierd. Bouke de Bruin, wethouder gemeente Land van Cuijk, Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid en Bart Kivits directeur Mooiland verrichtten de officiële handeling door de vloer van de begane grond van een appartement te leggen. Naar verwachting verhuizen de toekomstige bewoners in de zomer van 2024 naar hun nieuwe appartement.

Duurzaam en energiezuinig
De twee nieuwe complexen bestaan uit vijf verdiepingen met 18 sociale huurwoningen per complex en grenzen aan het park op het Bakelgeertterrein. Een prachtige, groene omgeving en dicht bij het centrum van Boxmeer. Elke woning wordt gasloos en heeft een individuele warmtepomp. De woningen zijn ruim ingedeeld met twee slaapkamers en een eigen balkon. Doordat de balkons verspringen per verdieping, zorgt dit voor een speels en mooi aanzicht van het complex. De toekomstige bewoners mogen zelf kiezen welke kleur keuken en badkamer zij wensen in hun energiezuinige woning. Via een webcam is de bouw te volgen.

Verhuur appartementen
Op dinsdag 10 oktober start de verhuur van de 36 appartementen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven als woningzoekende op www.mijnwoningzoeken.nl en reageren als de appartementen online staan. Iedereen mag reageren op de appartementen. Woningzoekenden met een herstructeringstatus krijgen voorrang.