Midden in het centrum van Rijssen start Janssen de Jong Bouw Noord met de werkzaamheden voor de bouw van een appartementencomplex aan de Walstraat. Nog voor de feestdagen worden de eerste grondwerkzaamheden uitgevoerd. De bouw duurt naar verwachting een jaar.

De 11 appartementen worden gebouwd in opdracht van Sujo Groep en komen op de plek waar de aula Salem en een naastgelegen winkelpand enige tijd geleden werden gesloopt. Het ontwerp is van Nijhoff Architecten uit Wierden. Onder het complex komt een parkeerkelder met voor elke appartement een parkeerplaats. Alle appartementen zijn verkocht.

Betrokkenheid
De toekomstige bewoners van de appartementen zijn verheugd met de start bouw. “Het is fijn dat we kunnen starten met de werkzaamheden. Het terrein ligt al een tijdje braak”, aldus Jeroen ter Waarbeek, projectleider bij Janssen de Jong Bouw Noord. De bouwplaats bevindt zich op een binnenstedelijke locatie en biedt niet veel extra ruimte, dat is logistiek nog best een uitdaging. Bij zulke projecten is het voor ons belangrijk dat we goed de omgeving betrekken. Onlangs hebben we de buurtbewoners bijgepraat tijdens inloopmiddagen. En ook tijdens de bouwperiode proberen we de buurt zo goed mogelijk op de hoogte te houden”, aldus Jeroen.

Transformatiezone
De locatie aan de Walstraat valt binnen de zogenoemde transformatiezone aan de rand van het centrum van Rijssen. Dat wil zeggen dat de gemeente de daar aanwezige winkels wil omzetten in een woonbestemming. Zo kan het winkelgebied in het centrum geconcentreerd en verkleind worden.