Duurzaam en efficiënter bouwen is belangrijker dan ooit. De enorme krapte op de huizenmarkt en aangescherpte bouwnormen om te voldoen aan de duurzaamheidseisen zorgen voor de nodige uitdagingen in de woningbouw. Als oplossing daarvoor heeft Janssen de Jong Bouw een nieuw bouwconcept ontwikkeld: ModuFair. In dit blog leg ik je uit wat ModuFair is en welke voordelen dit concept heeft.

Wat is ModuFair?

ModuFair is ontwikkeld om onze klanten blij te maken. We zetten klantgeluk op één. Ons nieuwe woningbouwconcept is gebaseerd op een aantal basisplattegronden, gecreëerd op basis van onze ervaringen en verwachtingen van de marktontwikkeling. Samen met onze ketenpartners hebben we zowel een houten als een betonnen concept volledig uitgewerkt. Alles is parametrisch ontworpen, dit betekent dat alle ontwerpen gelijk uitgerekend en geproduceerd kunnen worden. Zo verloopt de voorbereiding erg snel en reduceren we faalkosten. Traditionele bouwmethodes brengen nog wel eens onzekerheden met zich mee als het gaat om opleveringen of bouwtijden. Met ModuFair nemen we die zorgen weg. We bouwen efficiënter én het maakt ons product betaalbaarder. ModuFair bouwen is bouwen op een manier die aansluit bij de wensen van investeerder tot bewoner.

Let’s build happiness

Of de woning nu conform EPC- BENG- of nul-op-de-meternormen moet zijn, met ModuFair zijn voor al deze eisen concepten uitgewerkt. De trias energetica van de woning klopt bij elk ontwerp. Met ModuFair bouwen we snel en nagenoeg zonder faalkosten een hoogwaardig product dat aan jouw wensen en die van de koper of huurder voldoet. We willen je blij maken tijdens het hele proces, vanaf het initiatief tot en met de nazorg. Dit betekent concreet dat je een woning krijgt die er goed uitziet, aan je wensen voldoet én dat je verzekerd bent van onze acht zekerheden.

Acht zekerheden

We garanderen een zorgeloos proces. Deze garanties komen terug in onze acht zekerheden die we met je vastleggen. Dit houdt in dat de woningen zodanig zijn ontworpen dat de eigenaar er tien jaar geen fysiek onderhoud aan heeft. Dit kunnen we garanderen door onze materiaalkeuzes, geprefabriceerde elementen en de manier waarop ze zijn aangebracht. De woning is tien jaar onderhoudsvrij en de eigenaar onderhoudsblij. Bovendien is ModuFair écht duurzaam. De woningen voldoen natuurlijk aan de voorschriften van het Bouwbesluit (EPC = 0,4) maar zijn eenvoudig uit te breiden naar EPC = 0,0 of een energieleverende variant. Verder wordt er al voorgesorteerd op de BENG-normering. De woningen worden geleverd en gebouwd met een circulariteitsindex. Alles is vastgelegd in een materialenpaspoort.

Daarnaast zetten we in op social return. We dragen graag een steentje bij aan de maatschappij. In de laatste fases van de bouw en bij de nazorg zijn mensen met meer afstand tot de arbeidsmarkt betrokken. Tot slot verzorgen we het volledige proces van de huurders- of koperskeuze. Dit doen we met de ModuFair Woningconfigurator. De bewonerskeuzes worden realtime verwerkt in BIM-modellen en zij zien gelijk de kosten van hun keuzes. De woning is direct vergunningsgereed en wordt op de juiste manier gerealiseerd. Het is net zo makkelijk als het customizen van een sneaker. Met ModuFair realiseren we een woning die past in deze tijd mét ontwerpvrijheid.

Kortom, ModuFair is een woningbouwconcept dat je echt een goed gevoel geeft. Let’s build happiness! Kijk op: modufair.nl.
Wil je meer weten, neem dan contact met me op via 06 300 251 08 of mail naar j.engelkes@jajo.com.