Een nieuw stukje Den Bosch

Amadeiro

Amadeiro is een nieuw stukje stad in Den Bosch op het voormalige KPN-terrein. Wat nu nog een gesloten enclave is, wordt straks een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden.

62

Sociale huurwoningen

158

Middensegment- en vrije sector huurwoningen

2023

Oplevering

Urban living

De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige Prins Carnaval van Oeteldonk, zoals ‘s-Hertogenbosch tijdens carnaval wordt genoemd.

Het nieuwe stukje stad in het Zuidwalkwartier zal bestaan uit een mix van appartementen en stadse woningen van een hoge kwaliteit met een groot huurderscomfort. 

Tijdlijn

de bouw in beeld

^
september 2022

Hoogste punt Amadeiro

Met het zuidblok is het hoogste punt van project Amadeiro is bereikt! Op 15 september jl. is deze mijlpaal op de bouwplaats gevierd. Wethouder Pieter Paul Slikker gaf het startsein om de vlag te hijsen. Begin/medio 2023 worden de 158 huurwoningen van het zuidblok opgeleverd aan Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). Lees meer…

^
juli 2022

Oplevering noordblok aan Zayaz

Op 22 september vieren Boelens de Gruyter en Janssen de Jong Bouw de oplevering van de 62 sociale huurwoningen aan woningcorporatie Zayaz. De eerste bewoners nemen hun intrek in het noordblok van Amadeiro. Lees verder…

^
maart 2022

Hoogste punt noordblok

Eind maart bereiken de bouw van het noordblok, zodra de schoorsteen gereed is, het hoogste punt. In totaal zijn hier vijf verdiepingen gerealiseerd. Precies genoeg om prachtig uit te kijken over Den Bosch.

^
januari 2022

Start ruwbouw zuidblok

Na maanden van werkzaamheden in de parkeerkelder onder het zuidblok, is de begane grondvloer gereed en wordt bij het zuidblok hard gewerkt aan het vlechten van wandwapeningen en het storten van betonwanden op de begane grond. Per vier weken wordt een verdieping gebouwd, in totaal zes woonlagen.

^
oktober 2021

Start ruwbouw noordblok

Terwijl onder het zuidblok gestart wordt met de stort van de eerste kelderwanden in de parkeerkelder wordt bij het noordblok de begane grondvloer gestort en zijn de eerste prefab wandelementen geplaatst. De eerste contouren worden zichtbaar.

^
september 2021

Parkeerkeldervloer

De twee torenkranen zijn geplaatst, het eerste deel van de parkeerkelder onder het zuidblok ontgraven en voorzien van wapening en een betonvloer.

^
juni 2021

Archeologisch onderzoek

Bij het starten van de graafwerkzaamheden startte ook het archeologisch onderzoek. Hierbij is er een vierkante, houten waterput uit het eind van de 15e eeuw gevonden. Deze vierkante varianten zijn minder voorkomend en daardoor een waar pareltje om te vinden! Verder zijn er oude fundaties van middeleeuwse woningen en verschillende aardwerken gevonden, zoals een narrenfluitje uit de 15e eeuw.

^
maart 2021

Start sloop

Begin maart is gestart met de sloop van het voormalige KPN gebouw. De sloop is een zorgvuldig proces waarbij rekening gehouden wordt met omwonenden, een deel van de bebouwing gehandhaafd blijft en zo veel mogelijk vrijgekomen materialen ‘geoogst’ en op de bouwplaats gescheiden worden om later als nieuwe, circulaire grondstoffen te worden hergebruikt.

^
november 2020

Overeenkomsten getekend

Janssen de Jong Bouw heeft de Turn-Key realisatieovereenkomsten getekend met Boelens de Gruyter, MN namens haar opdrachtgever Pensioenfonds Metaal & Techniek en Zayaz voor de realisatie van Amadeiro in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer…

^
november 2020

Inrichten bouwterrein

De eerste werkzaamheden die staan gepland betreffen de voorbereidingen voor het plaatsen van de nieuwe zendmast aan de Mortel. Hiervoor zullen we starten met een aantal sloopwerkzaamheden. Hierna zullen wij een aantal grondwerkzaamheden uitvoeren om vervolgens de boorpalen te kunnen boren. In totaal komen er 47 boorpalen.

^
Oktober 2020

Handtekeningen gezet

We staan aan de vooravond van iets groots. Binnenkort zal Janssen de Jong Bouw starten met de sloopwerkzaamheden op het KPN-complex in Den Bosch. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de bouwplaats.

Meer weten over Amadeiro?

Bekijk dan hier via de livestream hoe het er op de bouwplaats aan toegaat. Of volg Amadeiro op Instagram.

Videoserie Amadeiro – deel 1

In een korte serie belichten we de bijzonderheden van de binnenstedelijke herontwikkeling van het KPN terrein tot Amadeiro. In het eerste deel vertellen wethouder Roy Geers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Rogier Rombouts van Boelens de Gruyter en Louis Camps van Janssen de Jong Groep wat Amadeiro voor hen zo bijzonder maakt. 

Timelapse bouw

En zo ziet dat er in het kort uit: een jaar van slopen en vooral weer opbouwen in hartje binnenstad ‘s-Hertogenbosch. We zijn enorm trots op onze collega’s op de bouwplaats. Met dank aan Boelens de Gruyter voor deze indrukwerkkende timelapse (maart 2022).

Vlog

Tijdens het slooptraject bezocht onze vlogger Joey Zwarts de bouwplaats. Hij sprak met Ronald van Cleef, uitvoerder bij Janssen de Jong Bouw en Mark Wesel van New Horizon over plaatsmaken voor nieuwe woningen en hergebruik van materialen die vrijkomen bij de sloop (maart 2021).

Amadeiro

living

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief