Op zaterdag 18 juni jl. was het de Dag van de Bouw, dé open dag van de bouwsector. Op deze dag was de bouwplaats van Amadeiro in ‘s-Hertogenbosch geopend voor het publiek. Doorgaans is de bouwplaats een afgesloten terrein, maar voor de Dag van de Bouw wordt een uitzondering gemaakt. Maar liefst 200 mensen trotseerden de tropische hitte en bezochten Amadeiro.

Een leuke ochtend voor jong en oud
Er was een gevarieerd programma voor jong en oud. Op het binnenterrein stonden medewerkers van Janssen de Jong Bouw klaar om uitleg te geven over de bouw van dit omvangrijke project. Het en der hingen beeldschermen waarop films draaiden over de sloop, de totstandkoming en die het bouwproces inzichtelijk maakten. Via een vaste route konden de bezoekers de nieuwbouw al van binnen bekijken. Voor de kinderen was er een springkussen en verkoelend ijs en CasaBarista stond met een mobiele espressobar klaar om voor een heerlijk kopje koffie of gekoeld drankje te zorgen.

Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid: “Ik ben ontzettend blij dat we ons enthousiasme voor dit project met zo veel bezoekers hebben kunnen delen. Amadeiro is een omvangrijk binnenstedelijk bouwproject dat we in goede samenwerking met betrokken partijen en omgeving realiseren. Daar zijn we trots op!”

Amadeiro: een nieuw stukje Bossche binnenstad
In het centrum van ‘s-Hertogenbosch ontwikkelt Boelens de Gruyter ‘Amadeiro Urban Living’. Het voormalig KPN-terrein wordt een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Eind 2020 is Janssen de Jong Bouw gestart met de gedeeltelijke sloop van het KPN gebouw om vervolgens te starten met de realisatie van de parkeergarage. De bouw van Amadeiro is opgedeeld in drie blokken: noord, midden en zuid. Het noordblok bevat 62 appartementen die in opdracht van woningcorporatie Zayaz worden gerealiseerd, de bouw hiervan is bijna voltooid. Het zuidblok bestaat uit 158 appartementen die in opdracht van MN worden gerealiseerd. In dit omvangrijke blok wordt op delen nog gewerkt aan ruwbouw en op delen al aan gevels en afbouw. Het voormalige hoofdgedeelte wordt getransformeerd in een eigentijds kantoorconcept.

De Dag van de Bouw
De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kun je niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijg je ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland 2012-2022. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar vindt de vijftiende Dag van de Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022.