energieneutraal wonen warmtewinmuur

Energieneutraal wonen

Energieneutraal wonen met de WarmteWinMuur.

In de markt zien we veel vraag naar energiebesparende en duurzame oplossingen. Om hiervoor een passend antwoord te bieden hebben we de WarmteWinMuur ontwikkeld. Dit gepatenteerde systeem is uniek in Nederland. Hiermee kunnen we een WarmteWinWoning bouwen, waarbij de bewoners een enorme besparing in energiekosten kunnen realiseren. Het is zelfs mogelijk om de woning ‘Nul-op-de-Meter’ te maken; een woning zonder rekening voor de energiekosten.

Met de Warmtewinmuur wordt handig gebruik gemaakt van zonne-energie en omgevingswarmte. De installatie zorgt voor een aangename en behaaglijke woon-, leef- en werkruimte.

De voordelen van de WarmteWinMuur?

  • Een simpel antwoord op de vraag naar energiebesparing
  • Terugverdientijd: vanaf 6 jaar
  • Energiebesparing: vanaf 50%
  • Geen gasaansluiting
  • Door korte bouwtijd, besparing op de kosten
  • Lage onderhoudskosten
  • Flexibel
  • Overal toepasbaar

Hoe werkt het?

De WarmteWinMuur onttrekt warmte aan de omgevingstemperatuur. Via glycolvoerende leidingen gaat de warmte naar een warmtepomp. Deze pomp onttrekt warmte (circa 4 graden) aan de leidingen. De vier graden koudere glycol gaat terug naar de muur en naar de buffer die is aangebracht onder de vloer. Door het onttrekken van de warmte geeft de warmtepomp energie af aan de vloerverwarming en wordt het tapwater verwarmd. Een slimme thermostaat bepaalt waar de warmte wordt onttrokken of naar toe gaat. Dit zorgt voor een optimaal binnenklimaat.

Het principe van de Muur is dat glycolvoerende leidingen in de gevels warmte onttrekken aan de omgeving. Deze warmte wordt met behulp van een warmtepomp opgeslagen en zorgt op die manier voor energiezuinige woningen. Hierbij speelt niet zozeer de zon een rol, maar heeft juist de omgevingstemperatuur en belangrijke invloed. Een muur moet toch worden gebouwd. Waarom dan niet een muur gebruiken om energie op te wekken!

Bouwen aan een duurzame toekomst is het mooiste wat er is. Onze WarmteWinMuur is hier een prachtig voorbeeld van!

Dick Vredegoor

Projectcoördinator

Wil je geen ontwikkelingen in de bouw missen?

De nieuwste ontwikkelingen, advies en concepten ontvang jij als eerste wanneer jij je hieronder inschrijft voor onze nieuwsbrief!